“EU Settlement” schema

"Settled Status" registracija

Paprastai esate tinkamas gauti “Settled Status” jeigu: pragyvenote Jungtinėje Karalystėje nenutrūkstamą penkerių metų periodą.

Šis periodas paprastai reiškia, kad penkerius metus iš eilės Jūs buvote šalyje mažiausiai šešis mėnesius, bet kuriuo dvylikos mėnesių laikotarpiu. Tačiau kai kuriais atvejais šiai taisyklei yra taikoma išimtis. Gavę “Settled Status” Jūs galite gyventi Jungtinėje Karalystėje neribotą laiką. Šis statusas suteikia galimybę gyventi išvykus iš šalies penkis metus iš eilės neprarandant savo teisių.

Jungtinei Karalystei palikus Europos sąjungą išsaugosite savo teisę:

  • Gauti pilietybę;
  • Dirbti;
  • Naudotis NHS;
  • Mokytis ar studijuoti;
  • Gauti socialines išmokas, pensiją;
  • Keliauti iš ir į Jungtinę Karalystę be vizos.

"Pre-Settled Status" registracija

Jei nepragyvenote penkerių metų nenutrūkstamo periodo paprastai galite gauti “Pre- Settled” statusą. Galite pasilikti šalyje ateinantiems penkeriems metams nuo datos, kai Jums buvo suteiktas “Pre- Settled” statusas, bet privalėsite kreiptis dėl “Settled Status” įgyjimo jei norite pasilikti ilgiau.

Keičiant “Pre- Settled” į “Settled” statusą.

Jūs galite pasikeisti imigracinį statusą, kai tik būsite pragyvenę nenutrūkstamą penkerių metų periodą.

Šis statusas suteikia galimybę gyventi ne Jungtinėje Karalystėje du metus iš eilės neprarandant savo teisių:

  • Dirbti;
  • Naudotis NHS;
  • Mokytis ar studijuoti;
  • Gauti socialines išmokas, pensiją;
  • Keliauti iš ir į Jungtinę Karalystę be vizos.

Šio puslapio turinys yra šiuo metu galiojančių įstatymų santrauka. Tai nėra imigracinė konsultacija. Teisiniais klausimais patariame kreiptis į specialistą. DVS Service neprisiima atsakomybės už šioje svetainėje pateiktą informaciją.

D.U.K

Registruokis čia ir dabar